מגמת ערבית

תנאי הקבלה למגמה

ציון שנתי 85 לפחות בערבית.

למה להרחיב ערבית? ערבית לאן שתביט!

בשל האירועים בארץ ובעולם, אין ספק, כי לא ניתן להתעלם מן הכוח העצום של האסלאם מבחינה פוליטית, כלכלית ודתית. המפתח להבנת כוח זה הוא בראש וראשונה שבירת מחסום השפה. הערבית היא שפת האזור בו אנו חיים, היא שפה אחות לעברית, לשונו של המיעוט הערבי הגדול בארץ, ועל כן היא השפה הרשמית השנייה במדינת ישראל. בשאיפתנו לשלום ולהידברות אנו זקוקים לשפה משותפת לשם תקשורת וכפתח להבנת תרבות, דת ומנהגים.

לימוד מקצוע הערבית מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם בשפה ולהכיר את תרבות העמים המקיפים אותנו ואת העם החי במדינתנו. ידיעת השפה הערבית היא נכס מעשי ותרבותי חשוב הן בתנאי שלום והן בתקופות משבר גם יחד.

לימודי הערבית פותחים דלתות רבות לבוגרי המגמה בעתיד: שירות מעניין בצה"ל, תעסוקה באמצעי התקשורת (רדיו, טלוויזיה, אינטרנט), דיפלומטיה, שב"כ, מוסד ובתחום האקדמיה. יש לציין, שהישגי התלמידים בבחינות הבגרות (בהיקף של 5 יח"ל) גבוהים ביותר, דבר המעלה באופן משמעותי את ממוצע תעודת הבגרות.
המקצוע נלמד בהיקף של 5 יחידות לימוד.

פירוט התכנים הלימודיים

בכיתה י'
כותרות עיתונים מהארץ ומהעולם, אוצר מילים בערבית ספרותית, תחביר ופועל, התמודדות ראשונית עם אנסין ועם לימוד ערבית מדוברת בסיסית.

בכיתה י"א
הרחבת הידע באוצר המילים העיתונאי, סיפורת של סופרים ידועים, העמקת הידע בתחביר ובפועל, הרחבת בסיס אוצר המילים במדוברת ועבודת חקר כחלק מהערכה חלופית לבגרות.

בכיתה י"ב
המשך העמקת התכנים בכל הנושאים שנלמדו בשנים קודמות, היכרות עם השפה הערבית הקלאסית דרך לימוד פרקים מן הקוראן והחדית' (תורה שבע"פ) והכנה לקראת הבחינה בע"פ ב”מדוברת” כחלק מבחינת הבגרות. כל אלה מתובלים בשירים, בקריקטורות, בסרטונים, בסיורים, בהרצאות ובפעילויות, המעמיקים את הלמידה והופכים אותה לחווייתית יותר.

סיור לימודי חווייתי בדלית אל-כרמל

בסיור התוודעו התלמידים לתרבות הדרוזית העשירה, לחיי התושבים בכפר, לדת הדרוזית הסודית ולמקומות הקדושים שלהם.  קראו שלטים בערבית, הכירו אומנים מקומיים ואפילו התנסו בהכנת כנאפה. בבית יד לבנים קיימנו שיח על ברית הדמים של הדרוזים והיהודים, וביקרנו באנדרטה החדשה של סא״ל חבקה, בן המקום, אשר נפל בחודש נובמבר בעזה.